Loading...

Herman van Veen

Herman van Veen is met Harlekijn Holland korte tijd geleden neergestreken op Landgoed De Paltz in Soestduinen. Bijna 100 hectare “gerepte” natuur, ooit vernoemd naar een groep Duitse vluchtelingen die in het midden van de 18e eeuw vanuit Rheinland Pfalz in Nederland een veilig heenkomen vonden. In het hart van dit unieke gebied staat een villa. Het Herman van Veen Arts Center en Harlekijn Holland B.V. organiseren op deze bijzondere plek op bescheiden schaal en passend bij de bosrijke omgeving concerten, festiviteiten, exposities, seminars en lezingen, waarbij het accent vooral ligt op het creëren van speelmogelijkheden voor jonge, begaafde kunstenaars.

Folkert is al drie jaar actief op het Herman van Veen Arts Center. Het avontuur begon als rol van “Buitenspeler”, oftewel: boswachter in opleiding. Een zestal buitenspelers is soms in levende lijve te zien op het Arts Center tijdens rondleidingen en bijzondere voorstellingen. Een jaar later gaf Herman van Veen Folkert een rol in de vernieuwde voorstelling “Mata Hari, schuldig of naïef”; een zeer succevolle voorstelling die in 2004 maar liefst vijf weken speelde in een uitverkocht Théâtre du Renard in Parijs. 

Repeteren op de Paltz

De vernieuwde voorstelling was te zien op het Herman van Veen Arts Center en speelde in 2017 op de 100-jarige sterfdag van Mata Hari in Schouwburg de Harmonie in Leeuwarden. Langzaam kreeg Folkert het drukker op het Herman van Veen Arts Center, want inmiddels speelt hij ook rol van Jonkheer Poen van Kalekoen in de voorstelling van Alfred Jodocus Kwak “Zo vrolijk in eend grote terts”. Op dit moment speelt Folkert de solovoorstelling “Koning Sam”, een nieuw verhaal over Alfred Jodocus Kwak. Bovenstaande voorstellingen zijn geschreven en geregisseerd door Herman van Veen. Folkert voelt zich erg thuis op het Herman van Veen Arts Center en geniet elke keer weer om daar te mogen spelen.  Ook heeft Folkert inmiddels een eigen voorstelling geproduceerd samen met het Arts Center. U kunt het arrangement “Een dag op de Paltz” boeken. Ook is de solovoorstelling van Folkert Wesseling “De wolf” te zien op het Herman van Veen Arts Center in de vorm van een try-out. Folkert hoopt u eens te mogen begroeten op deze adembenemende mooie plek. 

Herman van Veen
Folkert stapt het podium weer op.

Jonge theatermaker Folkert Wesseling stapt het podium weer op.  Begin dit jaar was theatermaker Folkert Wesseling (26 jaar) druk bezig met voorbereidingen voor nieuwe voorstellingen.  Er werd veel gerepeteerd, geschreven, [ … ]