Loading...
Nieuws

De Wolf Back in Town “Waddenherberg The Friezinn”

De Wolf Back in Town “Waddenherberg The Friezinn”

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is back in town. Sinds het jaar 2000 volgen natuurwetenschappers de bewegingen van de wolf in Duitsland. De verwachting was dat het dier zomaar in Nederland kon opduiken. Veel mensen zaten met smart te wachten. Anderen lieten het bos links liggen. 

24 maart 2022

Zaal open: 19:30 uur
voorstelling start om 20:00 uur.

Ticket: € 15,- inclusief koffie/ thee.

Reserveer uw tickets hier: https://folkertwesseling.nl/tickets-reserveren-voorstelling/

Uiteindelijk werd in 2011 de eerste zwervende wolf in Duiven gespot. Tot aan 2018 kwamen er steeds meer waarnemingen binnen. De spanning steeg: zou de wolf terugkomen naar Nederland? Schapen werden het slachtoffer. Boeren verdrietig. Faunabeheerders blij. En de media gek. Journalisten gingen zelfs massaal met busjes vol camera’s achter de wolf aan.

En nu in 2022 weten we het zeker: de wolf is “back in town”. Ze zit tevreden op de Veluwe. En daar blijft het niet bij, want er zijn meer wolven in aantocht. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling om een voorstelling te maken over de wolf.

Een voorstelling die op een theatrale wijze informatief vertelt over de wolf. Wie is het beest en waarom komt hij naar Nederland? Aan de hand van humoristische scenes laat Folkert zien hoe je een wolf juist wel of niet tegenkomt. Doormiddel van interactie ontdekt hij hoe zijn publiek over de wolf denkt. En met anekdotes zorgt hij ervoor dat we de wolf lief, maar tegelijkertijd angstaanjagend vinden.

“Klussen” met Herman van Veen

Folkert is inmiddels al weer drie jaar te bewonderen in verschillende voorstellingen van Herman van Veen. Toen hij Herman vertelde over het idee om een voorstelling over de wolf te maken, was het antwoord; “Mooi, dan gaan we samen klussen aan de wolf”. Ze schreven beide het script, en Herman van Veen nam de regie op zich. Een mooie samenwerking tussen een zeer ervaren theaterman, en een jonge Friese theatermaker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *