Loading...
Nieuws

Aankondiging: De Wolf, back in town.

De Wolf, back in town

Guess who’s back?

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is back in town.

Sinds het jaar 2000 volgen natuurwetenschappers de bewegingen van de wolf in Duitsland. De verwachting was dat het dier zomaar in Nederland kon opduiken. Veel mensen zaten met smart te wachten. Anderen lieten het bos links liggen.

Uiteindelijk werd in 2011 de eerste zwervende wolf in Duiven gespot. Tot aan 2018 kwamen er steeds meer waarnemingen binnen. De spanning steeg: zou de wolf terugkomen naar Nederland? Schapen werden het slachtoffer. Boeren verdrietig. Faunabeheerders blij. En de media gek. Journalisten gingen zelfs massaal met busjes vol camera’s achter de wolf aan.

En nu in 2019 weten we het zeker: de wolf is “back in town”. Ze zit tevreden op de Veluwe. En daar blijft het niet bij, want er zijn meer wolven in aantocht. Wellicht hebben we volgend jaar een roedel in Nederland. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling om een voorstelling te maken over de wolf.

Een voorstelling die op een theatrale wijze informatief vertelt over de wolf. Wie is het beest en waarom komt hij naar Nederland? Aan de hand van humoristische scenes laat Folkert zien hoe je een wolf juist wel of niet tegenkomt. Doormiddel van interactie ontdekt hij hoe zijn publiek over de wolf denkt. En met anekdotes zorgt hij ervoor dat we de wolf lief, maar tegelijkertijd angstaanjagend vinden.

De wolf is nu al te zien op de Veluwe. Deze voorstelling van Folkert op 16 en 17 juli op het Herman van Veen Arts Center. In een vorm van een try out.

Kaarten kunt u reserveren via deze link: www.hermanvanveenartscenter.com

Wolf illustratie gemaakt door macrovector – nl.freepik.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *