Loading...
Geen categorie

Succesvolle voorstelling “De Wolf, back in town” krijgt vervolg.

Succesvolle voorstelling ‘De Wolf, back in town’ krijgt vervolg
Een monoloog over de Canis Lupus door Folkert Wesseling en Herman van Veen

De voorstelling “De wolf, back in town” speelde in juli tweemaal in het Bezoekerscentrum in Nunspeet. Dat was zo’n groot succes, dat hoofdrolspeler en initiatiefnemer Folkert Wesseling heeft besloten de voorstelling nogmaals te spelen op 1 september.

De wolf; het is een van de meest gebruikte personages in sprookjes, mythen en fabels. Lang leek er voor het mystieke dier enkel nog een toekomst weggelegd in boeken en verhalen, maar niets is minder waar. De wolf is back in town. Reden voor theatermaker Folkert Wesseling (25 jaar) om een voorstelling te maken over de wolf. Hij interesseerde zich erg voor alle nieuwsberichten die vertelden over opgemerkte wolvensporen, rondzwervende wolven, tot aan de vestiging op de Veluwe.

Enthousiaste reacties
Zijn solovoorstelling mocht rekenen op enthousiaste reacties. “Hoe één blonde jonge Friese kerel het voor elkaar krijgt om drie kwartier boeiend en humoristisch over een wolf te redevoeren. Van begin tot eind amuserend met veel wisselingen in tempo, verrassende wendingen, aangename overdenkingen, interactie met het publiek. Talentvol neergezet door Folkert Wesseling met onmiskenbaar een heerlijk Herman van Veen-sausje eroverheen. Een aanrader!” Daarom besloot hij deze voorstelling nog een keer te plannen op de Veluwe.

Samenwerking met Staatsbosbeheer
“De wolf back in town” is een voorstelling die op een theatrale wijze informatief vertelt over de wolf.
Wie is het beest en kunnen wij begrijpen waarom de wolf voor de Veluwe heeft gekozen? Folkert heeft in de voorbereidingen veel met boswachter Lennard Jasper gesproken. Hij is boswachter op de Veluwe, en de wolf zit ergens Lennards natuurgebied. Vandaar dat Folkert in samenwerking met Staatsbosbeheer deze voorstelling op de Veluwe speelt.

Samenwerking met Herman van Veen
Maar ook werkt Folkert samen met Herman van Veen aan deze voorstelling. Folkert en Herman klussen aan teksten en dramaturgie. Dat alles ook in samenwerking met het Bezoekerscentrum Nunspeet. Met een deel van de verkochte kaarten zal een expositie over de wolf mogelijk gemaakt worden in het Bezoekerscentrum Nunspeet. U moet goed zoeken om de wolf op de Veluwe tegen te komen. Deze voorstelling van Folkert, is iets makkelijker te vinden. Wij verklappen u graag waar en wanneer.

Data: 1 september 2019
Aanvang 20.00.
Waar: Bij het veilige Bezoekerscentrum Nunspeet
Kaarten bestellen via: www.bezoekerscentrumnunspeet.nl
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *